"Атака" има предложение за промени в изборния закон, с които да се намали възможността местните избори да се печелят от "измислени партии, местни, в които се появяват разни бизнес сдружения". Това заяви  лидерът на "Атака" и председател на комисията за контрол на ДАНС Волен Сидеров в интервю за предаването „Още по темата” на телевизия Ботевград.
 
Според виждането на "Атака" на местни избори трябва да имат право да се явяват самоформации, които са се състезавали за вота на избирателите на национално ниво и са спечелили определен процент от него. Иначе се получават общински съвети, които са сбор от лобисти на местно ниво, което пречи на работата на местната власт, обясни Сидеров.
 
Той се обяви за провеждането на местните избори и вота за нов президент в един ден. Схемата 2 в 1 ще мобилизира гласоподавателите и няма да пилее изборната енергия, смята депутатът. Той не изключи възможността да се кандидатира и да води консултации за обща кандидатура на различни десни формации срещу кандидат на БСП.