Шампионът на България за младежи ще бъде определен след днешния финален двубой в ботевградската зала Балкан между отборите на Евроинс Черно море и Лукойл Академик. Той е с начален час 18.00. Преди това от 15.45 е срещата за бронзовите медали, за които ще спорят Черноморец Бургас и Септември София.

Двата финалиста достигнаха по различен начин до спора за титлата. В първия полуфинал вчера Евроинс Черно море победи столичния Септември с убедителното 101-76.

Коренно различен бе вторият полуфинал, в който предварително считаният за фаворит тим на Черноморец Бургас бе отстранен от младоците на Лукойл Академик с 81-77 след петминутно продължение. Възпитаниците на треньора Йордан Колев на няколко пъти изоставаха с десетина точки, но в нито един момент не се предадоха и поведоха в самия край на редовното време. Съдийски подарък докара срещата до овертайм, в който бургазлии отново дръпнаха с 8 точки, с безумно слаба игра главно на Христо Захариев допуснаха нов обрат и  Лукойл Академик спечели победата.