Днес във Варна, където се провежда финалният турнир от републиканското първенство за кадети, отборът на Балкан постигна победа и в третия си мач. Той се наложи над Лукойл Академик с 58-48 (14-6, 11-11, 15-14, 18-17) в един двубой, който според специалистите  на практика бе за първото място в групата.

"Мачът наистина бе тежък, и двата отбора излязоха доста напрегнати. Моите момчета като че ли по-бързо се отърсиха от напрежението - каза старши треньорът на Балкан Михаил Михайлов. -  В третата четвъртина авансът ни достигна до 15 точки и това се оказа решаващо, въпреки че в последната част позволихме той да бъде сведен само до 5 точки."

Най-много точки за Балкан отбеляза Андриан Димитров - 18. Отново силен мач изигра Цветан Георгиев, завършил с 16 точки и 11 овладени топки под двата коша. Диан Христов взе 10 бори и вкара 9 точки. С 8 е Преслав Николов, със 7 - Николай Маринов.

Утре от 9.00 ч. Балкан ще играе с Видабаскет, който няма победа досега. А в петък от 11.00 ч. е последната му среща в групата с Шумен.