От 22 до 25.04.2010 г. в спортната зала в град Етрополе се проведе третия етап от надпреварата на Ученическите игри-Зоналният турнир за юноши  и девойки 8-10 клас.
В надпреварата взеха участие  победителите в областните състезания. При девойките: СОУ "Братя Каназиреви"-Разлог, ПМГ-Кюстендил, СОУ "Асен Златарев" Перник и СОУ "Христо Ясенов"-Етрополе. При юношите: СОУ "Сава Савов"-Пирдоп, Гимназия "Христо Батев"-Дупница, гимназиите от Перник и Разлог.
Девойките от Етрополе бяха безапелационни във всичките си срещи и победиха противничките си с по 3:0 гейма и добиха право да участват във финалния турнир, който ще се проведе от 02 до 06.06.2010 г. в град Павликени.
При юношите това право добиха момчетата от Разлог, който също като етрополските момичета победиха останалите отбори с по 3:0 гейма.В състава на Разлог се открояват четирима от състезателите, които играят  в младежкия национален отбора на България. Специалистите им предричат голямо бъдеще във волейбола.
И през тази седмица спортна зала "Чавдар" ще бъде арена на спортните битки от първенствата на България.
На 29 и 30.04.2010 г. от 17.00 ч. започва последният турнир преди финалите при девойките-младша възраст. Освен отбора на ВК"Етрополе" в надпреварата участие ще вземат и столичния "Локомотив", "Спартак"-Варна и "Хебър "-Пазарджик. Първите два отбора се класират за финалната осмица.
От 01 до 03.05 пък ще се проведат и зоналните състезания за момчетата до 15 г. В състезанието ще вземат участие "Марица"-Пловдив, "Спартак"-Плевен, "Спартак-Варна и Етрополе.
Снимките са от финала при юношите между Разлог и Пирдоп