Наставникът на баскетболния Евроинс Черно море Даниел Димитров е оптимист преди старта на четвъртфиналната плейофна серия с Балкан. Първият двубой е днес от 18,00 часа в Ботевград. "Настроенията и очакванията в нашия тим са да излезем победители в серията", категоричен бе младият специалист.

По неговите думи е изключително важно "моряците" да спечелят първата си среща. "Има едно неписано правило - който удари първи, удря два пъти. Очаквам да бъде много трудно, тъй като залата в Ботевград е така направена, че публиката оказва много голямо влияние. Феновете на практика са шестият играч на Балкан. Всички баскетболисти в моя тим обаче са пределно амбицирани да докажат името си като играчи. Да покажат, че притежават нужния характер да бъдат победители", коментира Димитров, цитиран от "Позвънете".

Той по никакъв начин не смята, че слабото представяне в последните мачове от редовния сезон ще се пренесе и в плейофите. „Нагласата е коренно различна. Убеден съм, че лошото вече е зад гърба ни. Тези поражения ги отдавам на психология. Просто никой не очакваше да паднем в Бургас и след тази загуба вече нищо не се получаваше. Извадили сме си поуките. Настроението на момчетата на тренировките ми дава увереност, че те са загърбили пораженията", каза още треньорът на баскетболистите.

В Евроинс Черно море няма никакви кадрови проблеми и Димитров ще разчита на всичките си баскетболисти. Той обаче се притеснява от тенденцията, която се забелязва в последните мачове от страна на реферите към Гари Уеър и Димитър Мираковски. "Постоянно им свирят спорни нарушения. Дано срещу Балкан това го няма", допълни треньорът на варненци.