Днес, неделя - 9 май, футболният отбор на Балкан ще изиграе последния си домакински мач в предпоследния 29 кръг от първенството на Западната Б група. Негов съперник от 18.00 часа на стадион "Христо Ботев" ще бъде столичният Академик.

Мачът е от изключително значение за Академик, който два кръга преди края на шампионата се намира на третото място само на 2 точки след първия Банско и на една от втория Видима-Раковски. Една победа в Ботевград ще му осигури още по-добра позиция за атакуване на първото място, което  дава директна виза за А група, или за второто, което пък го изпраща на бараж срещу втория  Източната Б група. Защото, ако  след края на сезона студентите се изравнят по точки с Банско или Академик, има преимущество в мачовете помежду им.


Това обаче е само на теория. На практика  е съвсем друго. Особено като се има предвид, че с поведението си от началото на сезона до сега Балкан показа, че не влиза в абсолютно никакви договорки. И в мача в неделя нашите футболисти твърдо ще играят за победа. В момента те са на седмо място с 41 точки, но целта им е да завършат на колкото е възможно по-предно място в класирането.

Съдийската тройка е от София – главен съдия Богомил Маринов с помощници Николай Кънчев и Димитър Русев. Още веднъж – Балкан – Академик София в неделя от 18 часа на стадион Христо Ботев.