На 15 май е професионалният празник на служителите от системата на Агенцията по заетостта. Работещите в Бюро по труда - Ботевград ще отбележат скромно своя празник, без излишно разточителство, каза пред наш репортер Владимир Атанасов - директор на Бюро по труда - Ботевград. 

"Тази година събитието се бележи от отпечатъка на икономическата криза. Непрекъснато нараства равнището на безработицата в региона. Но е налице и леко раздвижване на пазара на труда. Все още трудно се намира работа, но са налице първи признаци на "събуждане" на икономиката. Фирми като ЕПИК, Грамер, Тера тур сървиз и други търсят квалифицирана работна ръка.
Тази година по разбираеми причини няма да се състои станалата вече традиционнна среща-коктейл с работодателите-партньори на Дирекция "Бюро по труда" - Ботевград. Служителите на Дирекцията ще отбележат скромно своя професионален празник с надеждата за предстоящи по-добри времена, и то още през настоящата година", каза още Владимир Атанасов.

От 1992 г. Националната служба по заетостта изпълнява функциите на специализиран орган за защита при безработица и насърчаване на заетостта. От 2002 г. нов Закон за насърчаване на заетостта регламентира държавната политика по заетостта, като определя и статута на Агенцията по заетостта.