Привържениците на баскетболния отбор на Балкан отново доказаха, че са феноменални. След като през целия сезон те подкрепяха отбора не само в Ботевград, но пътуваха на собствени разноски и в най-далечните дестинации, като Варна, Бургас и Ямбол, снощи те организираха официална вечеря за играчите и техните треньори.

От тържествена вечеря събитието в ресторант "Ти Ви" в квартал "Изток" се превърна в мощен купон. Докато  агнената се печаха, бяха вдигнати десетки наздравици за бронзовите медалисти. Баскетболистите също не останаха назад и в резултат на познатата от залите симбиоза между играчи и фенове атмосферата отново стана взривоопасна. Фитилът бе запален от виртуозните изпълнения на специално ангажираната новаченска духова музика. Най-впечатлен от изпълненията й бе американският гард Джими Хънт - но не само от автентичния балкански фолклор, но и от децибелите, поети от несвикналите му с този вид музика уши, които бяха на сантиметри от флигорните, тромпета, тубата и барабаните.

Капитанът на отбора Атанас Радев съобщи на феновете, че играчите ще им върнат жеста с подарък, който все още се подготвя. От името на баскетболистите той връчи на президента на клуба Иван Гавалюгов огромна, поставена в рамка снимка на отбора с получените бронзови медали със специална благодарност към него, написана на гърба й. Със своята настоятелност Радев накара старши треньора Петър Клечков да изпълни песента "Македонско девойче", като към певческите умения на наставника се прибавиха в дует и тези на майката на братята Любомир и Иван Лилови - Виолета. А сред най-дейните танцьори на дансинга бе един от доайените на феновете Трифон Миков.

Джумбушът продължи до късно през нощта, като над целия град ехтяха викове "Балкан, Балкан!".