Руският президент Владимир Путин се съгласи да оглави правителството, ако настоящият вицепремиер Дмитрий Медведев бъде избран за президент.

На конгреса на партия „Единна Русия" - която спечели преди дни убедително парламентарните избори в Русия, Путин е заявил, цитиран от „Новости":

Ако руските граждани гласуват доверие на Дмитрий Медведев, аз съм готов да продължа общата ни работа, в случая - в качеството ми на председател на правителството на Руската Федерация.
Освен това Путин е допълнил, че би работил на поста министър-председател без преразпределяне на пълномощията между президента и премиера.
(Вижте правомощията на президента и премиера в Русия)

Междувременно конгресът единодушно издигна кандидатурата на Медведев за президент на страната.

Припомняме, на президентските избори, които ще се състоят в началото на март, Путин няма право да се кандидатира за трети пореден мандат.

В същото време самият Медведев - когото Путин подкрепи за кандидат-президент, от своя страна заяви, че би било нормално Путин да стане премиер на страната.

На конгреса на „Единна Русия" президентът Владимир Путин е предложил заплатите на държавните служители да бъдат увеличени от 1 февруари 2008 г. с 14%, а не с 7%, както бе предвидено. Друго предложение на Путин е увеличението за военните да бъде 18%. Увеличението ще стане факт месец преди президентските избори.