Социалните мрежи не са само за хора под 40 годишна възраст. Над 25 % от американците на 50 и повече години са потребители на сайтове като Facebook, MySpace и Twitter, показва ново изследване.

Близо половината от по-възрастните пълнолетни, между 50-64 години заявяват, че са познавачи на Интернет. Според изследването общуването посредством социалните мрежи става все повече и повече част от всекидневието на американците на 50+ години, особено за поколението на т.нар. "бейби бум", според Кевин Донелан, завеждащ комуникациите на AARP, изготвила изследването.

Могъщата лобистка група за правата на по-възрастните американци заявява, че засега Facebook е най-популярен, следван от MySpace, LinkedIn и Twitter. Близо една четвърт от по-възрастните американци са във Facebook, а 73 % от тях заявяват, че го използват, за да имат връзка с роднини, а не само с децата и внуците си.

Изводите на Джийн Копен, автор на публикацията от изследването, са направени на базата на телефонно проучване сред 1 863 пълнолетни.