Сашо Везенков призна, че първото нещо, което са уточнили със старши треньора Йовица Арсич, са нужните български играчи. Спрели са се на 7 баскетболисти, като се изключи капитанът Тодор Стойков, който не подлежи на обсъждане.

„Искаме Чавдар Костов да остане в отбора, категоричен е Сашо Везенков. Ники Върбанов също го искаме да остане. Мога да кажа, че първата ни трансферна цел е Христо Захариев от Черноморец.До колкото знам той има договор със Скаволини и ние трябва да се разберем за преотстъпване с тях. Искаме да го вземем за една плюс една години. Да спомена и Веско Веселинов, който също държим да остане. Другите са две момчета, на които на този етап няма да споменавам имената им.”

Заговори се, че Йовица Арсич не иска Христо Николов – Гларуса в състава си за догодина. Попитахме Везенков и за този случай. „Христо Николов няма да бъде повече в нашия отбор, категоричен е Везенков. Не знам какво промени толкова бързо отношението на треньора към него. Той не влиза в плановете ни за догодина.”