Не е лесно да го направите, но ако спазвате нашите съвети - успехът Ви е гарантиран! С нашата помощ ще успеете да развалите всякакво парти или тържество, независимо от това дали сте организатор или участник.


1. Когато организирате празник в заведение или с помощта на някаква фирма в никакъв случай нищо не им обяснявайте! Запазете в тайна точния брой на поканените, тяхната възраст, социалния им статут и вкусовите им предпочитания. Защо пък трябва да разгласявате тази информация? Нека да фантазират! Отговаряйте само: "Вие сами се погрижете за всичко".


2. Ако по някаква причина часът, датата или мястото на събитието се пренасят, кажете го на поканените в последния момент. Добре е и с организаторите да споделите тази информация колкото може по-късно. В края на краищата, това е много забавно да наблюдавате как една камара хора хукват да издирват главните готвачи, дисководещите, официалните гости и т.н.


3. Ако партито се организира служебно, погрижете се във Вашата фирма да има най-малко пет лица за контакти, отговорни за цялата организация. Нека всеки, който се грижи за партито или ще присъства на него, да си "хареса" един от организаторите и да съгласува всичко с него. Фактът, че преди партито (ако не и по време на партито) ще се окаже, че никой с никого не се е разбрал и нищо не е направено както трябва, трябва да покачи Вашето настроение.


4. Между другото, ако сте ръководител, запомнете, че харченето на пари за служебните партита е хвърляне на същите тези пари на вятъра! Правете икономии във всичко, за което се сетите. Да не забравите да не отпуснете пари за дисководещия и програмата. Никой няма да оцени Вашите старания - веселбата ще мине и Вашето участие ще бъде напълно забравено! Мотивацията и дисциплината на екипа си може да се постигне и с помощта на строг контрол на работното място.

Ако по някаква причина не сте могли да се предпазите от излишните разходи и партито все пак се плаща от Вашия (извинявайте, от фирмения) джоб, не пропускайте през цялото парти да напомняте на подчинените си „кой тук е главния и кой плаща за всичко".


5. В никакъв случай не викайте дисководещ. Дори наличието на аудио-апаратурата трябва да бъде напълно изключено. Достатъчно е да има някаква уредбичка, хващаща едно-две радиа. Каналите може да превключва и барманът.

Ако случайно има водещ или някой иска да каже няколко думи, погрижете се да няма микрофон под ръка. Нали всеки може да говори силно?


6. Искате ли наистина да изненадате присъстващите? Поканете някой политик, голям началник от съседната фирма или просто "свой" човек. През цялото време трябва да подчертавате неговото присъствие, да му угаждате и да подтиквате останалите да правят същото. Добре е през половин час подробно да обяснявате на колегите си и подчинени, с каква чест те са удостоени.

7. Подгответе десетина тоста в стихове. Колкото по-дълги са те - толкова по-добре. Не забравяйте по време на партито да кажете всичките си тостове и то до край.

8. Приятни емоции в присъстващите ще предизвика прякото Ви участие в програмата. Например, можете подробно да обяснявате на водещия какво трябва да казва, а на готвача - как да украсява яденето. Най-интересната и запомняща се част от партито ще може да стане моментът, когато ще показвате на присъстващите как точно те трябва да танцуват и какви са тенденциите в съвременния танцов жанр по света.

9. Оперните арии и четения на класическите произведения на глас ще направят празника Ви незабравим!

10. Отделете време (половин-един час) за представяне пред колегите и подчинените си на доклада Ви за работата на фирмата през изтеклия отчетен период. Със сигурност прочетения с лекота и ентусиазъм доклад ще се запомни на целия екип на фирмата.

11. За разведряване на обстановката предложете на присъстващите да се състезават "кой повече чаши да изпие в рамките на 15 секунди". В краен случай можете да изиграете тази игра самостоятелно. Вие след това сигурно няма да имате много спомени, но присъстващите с мили чувства ще си спомнят за Вас месеци наред.

12. Отдалечете колкото може във времето момента да платите на организаторите или заведението. Дори можете да кажете, че не Ви харесва и няма да платите изобщо. Повярвайте, че този момент ще го запомните за цял живот!