Бразилия започна да вдига оборотите на световното първенство и жертва на "Селесао" стана Кот д'Ивоар, който бе победен с 3:1 в мач от Група "G" на турнира.

Отборът на Дунга показа добра игра и заслужено спечели, но победата бе помрачена от един нередовен гол и грозни сцени в края на мача.

Направилият великолепен мач Кака, който даде две асистенции, си изпусна нервите и бе изгонен в последната минута на мача.

Луиш Фабиано пък вкара нередовен гол за 2:0, след като на два пъти си помогна с ръка, без да бъде забелязан от съдията. Преди това през първото полувреме Фабиано вкара прекрасен гол.

В средата на второто полувреме Елано материализира страхотно подаване на Кака, а Дидие Дрогба оформи крайния резултат десет минути преди края на мача.

Мачът започна на много бързи обороти и двата отбора не губиха време в проучване на съперника. Първото опасно положение бе за Бразилия. При много остра контраатака Робиньо имаше пространство пред себе си и реши с нестандартен изненадващ удар от над 35 метра да прехвърли вратаря, но топката профуча над гредата. В тази ситуация Луиш Фабиано тичаше непокрит встрани, но Робиньо или не го видя, или просто се полакоми.

Кот д'Ивоар обаче не се притесни и в следващите минути дори бе малко по-активният отбор. Африканците обаче не успяха да създадат чисто голово положение и се ограничиха предимно с центрирания и далечни удари.

В средата на полувремето обаче всичко се промени, когато брилянтна атака на Бразилия бе увенчана със страхотен гол. Луиш Фабиано с петичка размени двойно подаване с Кака, който пък му даде пас зад защитата в наказателното поле и макар нападателят да бе леко встрани, с бомбен диагонален удар намери близкия горен ъгъл на вратата.

Този гол вдъхна настроение в играта на бразилците и малко смути "слоновете".

Едва към края на полувремето Кот д'Ивоар отправи два далечни удара. В първия случай изстрел на Аруна Диндан бе уловен от Жулио Сезар, а след това Ебуе не уцели вратата.


Пет минути след началото на второто полувреме Бразилия вкара втори гол, който обаче падна след грубо недоглеждане на съдиите. Луиш Фабиано се пребори със съперников защитник за висока топка пред наказателното поле, но при тази ситуация вероятно неволно игра с ръка. След това нападателят финтира Коло Туре, прехвърляйки топката над него, но при овладяването отново игра с ръка - този път напълно умишлено. Съдията обаче вероятно помисли, че има рамо, и замълча.

Така, останал сам срещу вратаря, Фабиано с мигновен удар го простреля от десетина метра.

Развоят на мача можеше и да е доста  по-различен, ако Дидие Дрогба не бе пропуснал чудесен шанс само три минути по-късно. Нападателят получи добро центриране и отправи диагонален удар към далечната греда. Вратарят бе преодолян, но топката мина на сантиметри встрани.

След кратко затишие Бразилия вдигна оборотите.

В 61-та минута Кака и Робиньо комбинираха страхотно в наказателното поле на Кот д'Ивоар и халфът на Реал Мадрид нанесе остър удар от ъгъл, но вратарят изби.

Още в следващата атака обаче Кака с великолепна проява изработи втория гол. Той проби до аутлинията, след това центрира чудесно по земя и пред точката на дузпата Елано изпревари защитник и заби в мрежата.

Радостта на нападателя обаче бе кратка, тъй като само пет минути след гола си той бе брутално сритан от Тиоте с бутоните напред в крака и трябваше да бъде заменен принудително.

Голмайсторът от предишния мач Майкон отново играеше много активно и след ефектно прокарване на топката между краката на съперник отправи силен диагонален удар, но бе малко неточен.

В игра за Кот д'Ивоар се появи играчът на Севиля Ромарик и секунди след влизането си на терена той отправи топовен удар от 20 метра, но Жулио Сезар се справи.

Играчите на Кот д'Ивоар направиха доста лошо впечатление с безумно острите си влизания с бутоните напред и Мишел Бастос за малко да падне жертва като Елано, но за негово щастие нещата се разминаха.

В последните минути обаче Бразилия явно се поотпусна и позволи на Кот д'Ивоар да направи няколко опасни атаки.

Първо Жервиньо пробяга почти 60 метра и навлезе в наказателното поле, но в решителния момент защитник му попречи да стреля.

Секунди по-късно обаче се стигна до нова атака, при която падна гол. Яя Туре центрира към изскачащия зад защитата Дидие Дрогба и той, озовал се абсолютно непокрит на 5 метра от вратата, спокойно засече с глава в мрежата.

В оставащите докрая минути обаче футболът остана на задно място. Изнервени от грубата игра на африканците, бразилците решиха да не им останат длъжни.

Изненадващо, но най-невъздържан се оказа Кака, който по принцип е известен като голям джентълмен. Първо бразилецът получи жълт картон заради едно немного остро пререкание със съперник. Явно обаче Кака беше насъбрал много на Кейта и при една друга ситуация реши незабелязано да го удари с лакът в гърдите. С две думи - Кака игра брилянтен футбол, но в последните минути показа чист антифутбол с огромна доза звездомания.
Кейта се просна на земята и съдията явно видя действията на Кака. Въпреки че му даде само жълт картон, той бе достатъчен за изгонването на халфа.

Така Кака сам си помрачи иначе блестящото представяне в този мач, в който даде две асистенции и бе един от най-добрите за своя отбор.