Българският национален отбор по волейбол спечели с 3:0 трагико-комичния мач срещу световния шампион Бразилия, който бе последен от група "N" на Мондиала в Италия.

Умишлени аутове, сервиси в мрежата, изкуствени емоции на радост и разочарование белязаха мача, който иначе винаги е бил определян като шедьовър в световния волейбол.


Нагласените в полза на Италия правила на Мондиал 2010 накараха две от световните сили да изглеждат неузнаваеми на полето и да се борят за ... загуба. Причината бе, че победителят от този мач в следващата фаза ще играе с Испания и Куба, а загубилият ще мери сили с далеч по-леките съперници Чехия и Германия.

Наставникът на нашите пусна в игра младите Константин Митев, Николай Пенчев, Цветан Соколов, Валентин Братоев, Христо Цветанов и либерото Владислав Иванов, но световният шампион Бразилия даде ясно да се разбере, че гони загубата в този мач и не се опря по никакъв начин на българските младоци.

Висото, Жиба, Родригао и компания получиха сериозни освирквания от трибуните за демонстративната "игра", показанa на полето, която би могла да бъде определена единствено като пародия.