Скандалите във френския национален отбор продължават с пълна сила. Днес играчите на "петлите" отказаха да тренират в знак на протест срещу изхвърлянето на Никола Анелка от националния отбор от страна на френската федерация. В комюнике прочетено пред медиите от селекционера Реймон Доменек се казва, че играчите изразяват подкрепата си за изгонения нападател и протестират срещу липсата на диалог между тях и ръководните фактори. Припомняме, че Анелка напсува треньора си на полувремето на срещата с Мексико и заради действията си бе отстранен от тима.

"Всички без изключение изразяваме несъгласието си с действията на Френската футболна федерация да изключи от състава Никола Анелка. Съжаляваме за инцидента по време на почивката на мача с Мексико, но още по-силно съжаляваме за незачитането на мнението на играчите от страна на ръководството на футбола ни", се казва в комюникето.

Това обаче не бе всичко и малко преди да бъде прочетено изявлението пред журналистите, капитанът на тима Патрис Евра и кондиционния треньор Робер Дюверн се сбиха. Тренировката на "петлите" бе открита за фенове и медии, но в нейното начало обстановката се нажежи, след като Евра и Дюверн се скараха на терена. Селекционерът Раймон Доменек се намеси и опита да разтърве двамата, след което Дюверн хвърли акредитацията си на земята и напусна. След случката играчите се отправиха към автобуса си.

За капак на всичко ръководителят на делегацията - Жан-Луи Валентин подаде оставка и реши да си замине за Париж.

"Това което се случва е срамно. Аз имам чест и подавам оставка и напускам незабавно Южна Африка. Това е скандал за Федерацията, за отбора и за цялата страна. Те не желаят да тренират - това е недопустимо", каза Валентин.