Световният шампион Испания стартира със загуба защитата на титлата си, след като отстъпи на Франция със 72:66. Срещата бе изклчително оспорвана, но "петлите" успяха да измъкнат победата, след като демострираха по-добър мерник в стрелбата от средно разстояние (55% срещу 35%), както и при изпълнението на наказателни удари (74% срещу 53%).

Най-резултатен за победителите беше Микаел Жьолабал с 16 точки, а Никола Батюм и Андрю Албиси добавиха съответно по 14 и 13 точки.

Хуан Карлос Наваро за пореден път беше лидерът на Испания и завърши със 17 точки, а Руди Фернандес се отчете с 13.

Испанците започнаха мача със серия от 5:0 благодарение на Марк Гасол и Рики Рубио, но Франция отговори бързо с точни стрелби на Флорент Пиетрус и Али Траоре. Действащите шампиони отново се активизираха и бързо покачиха преднината си, която се запази девет точки до края на първата част - 18:9.

Вторите десет минути започнаха с кош на Серхио Люл за 20:9, като испанците успяха а съхранят преднината си почти до средата на частта. В последните пет минути на първото полувреме французите се активизираха и благодарение на Жьолабал и Траоре, намалиха разликата само на една точка - 27:28.

След почиката ситуацията на терена не се промени като играта вървеше кош за кош. Испанците на няколко пъти успяваха да дръпнат с повече от пет точки, но веднага след това допускаха лесни кошове, което позволи на Франция да се задържи близо до съперника си. Така третата част завърши на равно и Испания отново имаше само една точка аванс - 44:43.

Развръзката в мача дойде през последната решителна четвърт. В нейното начало момчетата на Серджо Скариоло отново успяха да поведат с четири точки - 50:46 след точни стрелби на Фернандес и Фран Васкес, като до последния съдийски сигнал оставаха шест минути. В оставащото време, баскетболистите на Франция бяха пълни господари на терена, като успяха да изравнят, а в последните 120 секунди дори и да поведат, с което си осигуриха важната победа - 72:66.