Никак не бе лесно да бъде осъществен контакт с  Тихомир Нинов след завръщането му от Саранск. Самият той призна, че му е изключително трудно да говори за футбола в Ботевград. Ще припомним, че "Балкан" не отговори на условията за получаване на лиценз за Западната Б група и бе изваден от нея. Клубът има неразплатени средства за съдийски такси и глоби за наказателни картони. Все пак Тихомир Нинов, макар и в пределно лаконичен стил, каза най-важното, което изцяло обяснява ситуацията.

"Не бе никакъв проблем да се разплатим към БФС - задълженията на клуба са около 13 хиляди лева - и да получим лиценз. Въпросът е свързан с далеч по-голяма сума - тази за осигуряване на издръжката на мъжкия отбор за целия сезон. Защото вече е трудно да бъдат намерени такива средства. А те никак не са малко. Все пак става дума за 40 души - играчи, треньори, персонал. За сам човек това е непосилно.


Не обичам да започвам неща, които не съм сигурен дали ще ги завърша. Кое бе по-добре - да започнем отново в Б група и да се откажем заради безпаричие в началото или по средата на първенството ли? Кризата, която е обхванала страната ни - и икономическа, и финансова, е основната причина да намалеят рязко средствата за футбола. Това е обяснението."

Тихомир Нинов не спомена какво ще стане оттук нататък. Защото Балкан може да не участва и в Югозападната В група - срокът за подаване на заявка е в началото на тази седмица, вторник, 22 юни. Не е ясно и дали ще продължи дейността си и детско-юношеската школа на клуба. Ще припомним, че още през декември миналата година президентът бе предприел действия за свикване на ново Общо събрание  и избор на ново ръководство на клуба. Но някой го разкандърдиса и той продължи да бъде начело на ФК Балкан и през пролетта.

Утре - вторник, 22 юни, е крайният срок за подаване на заявка за участие в Югозападната В група. Голяма е вероятността от Балкан да не го направят. После - нищо не се знае.