Шансът футболният отбор на Балкан да остане в Б група е 50 на 50. Всичко ще се изясни окончателно до 15 юни.


Това каза снощи президентът на футболния клуб Тихомир Нинов.  Той  разкри  и размера на сумата, която дължи ФК Балкан, тя е от порядъка на 13 хиляди лева и е за съдийски такси и глоби за наказателни картони. "Сумата съвсем не представлява проблем и може лесно да бъде погасена. Можем да го направим веднага и отборът да остане в Б група", съобщи той. Както се разбра от разговора с него,  обаче, големият проблем  е в осигуряването на бюджета за следващия сезон. Финансовото положението наистина е тежко, лаконичен бе собственикът на фирма Барези 1. И добави - в понеделник имах разговор с президента на БФС Борислав Михайлов. До 15 юни е последният срок, в който трябва да му представим гаранции, че ще можем да издържаме Балкан и в предстоящия сезон.


На въпроса  съществува ли вероятност отборът да започне първенството, но да не го завърши, Тихомир Нинов бе категоричен. Ако започнем сезона, това означава, че бюджетът за него е налице. В противен случай просто няма смисъл да се започва.. Клубът не дължи нищо на играчите, изчистих всичко дължимо към тях още след последния мач от изминалото първенство. Въпросът е, че засега бюджетът за новия сезон не е осигурен. Това е основният проблем.


Днес Тихомир Нинов замина за Русия като член на делегацията на община Ботевград за официалното й посещение в побратимения с Ботевград Саранск. Той обеща да съобщи как се развиват нещата след завръщането му оттам, което ще стане във вторник.