Дъжд вали в цяла Западна България като по-силни са валежите в северната част на страната и вече са по-слаби тези в южната. Това съобщиха за Агенция “Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Значителна купесто-дъждовна облачност се е развила в цяла Западна България. Навсякъде в района са се развили гръмотевични бури, придружени от валеж и усилване на вятъра. Към този час е по-голяма към централната част на Стара планина. Там има голям облак, от който се очаква да падне и градушка.
В по-голямата част от Източна България е слънчево. Изключение правят крайните югоизточни райони, където се е развила купеста облачност. Купеста облачност се е развила и над част от източните райони на Стара планина. В източната половина от Дунавската равнина, Горнотракийската низина и Родопите все още е предимно слънчево.
Студеният атмосферен фронт е породен от приближаващият към България от запад циклон. През следващото денонощие той ще окаже влияние върху времето у нас. Циклонът е много активен и добре изразен със студен атмосферен фронт. В сряда и четвъртък времето ще е доста хладно и ветровито. Тогава ще има валежи и в Източна България. В петък преваляванията ще намалеят, вятърът ще отслабне и температурите леко ще се повишат.