Discovery Networks Европа, Близък Изток и Африка анонсира днес старта на локална версия на Discovery Channel, специално създадена за българските зрители.

За пръв път у нас зрителите на канала ще могат да  го гледат с дублаж на български език. Постепенно изцяло дублираните предавания ще заменят тези със субтитри, а промяната стартира през месец юни.

Първоначално фокусът ще бъде поставен върху часовете в прайм тайма. През следващите няколко месеца броят на дублираните предавания ще нараства и ключови поредици като „Оцеляване на предела" и „Ловци на митове" ще стават по-достъпни.

„Решението да стартираме специално излъчване на Discovery Channel в България, е още едно доказателство за това, колко важен за нас е пазарът тук. Ние присъстваме в България от 1998 г. насам и за много кратко време успяхме да увеличим портфолиото си.

Убедени сме, че дублирането на едни от най-популярните предавания като „Строителни постижения", „Оцеляване на предела" и „Смъртоносен улов" на български език ще накара броят на феновете ни в страната да нарастне", коментира Пол Уелинг, вицепрезидент на каналите от портфолиото на Discovery Networks Европа, Близък Изток и Африка.