Община Ботевград ще отделя средства от бюджета си само за развитие на детско-юношеския футбол. Пари за заплати на мъжки отбор няма да има.

Това заяви кметът на Георги Георгиев пред представители на футболната общност в Ботевград. Те поискаха среща с него по повод отказа на президента на ФК Балкан Тихомир Нинов да продължи да издържа мъжкия футболен отбор. Сред тях бяха треньори, бивши футолисти и фенове.

Както е известно,  клубът не получи лиценз заради неразплатени дългове и бе изваден от Западната Б група. Нещо повече, под въпрос бе поставено не само участието в по-долните групи, но дори и самото съществуване на мъжки отбор.

Кметът бе категоричен, че в условията на криза общината не може да си позволи да финансира представителен футболен отбор. Ще продължим да отделяме средства само за подрастващите футболисти, както и за издръжката на спортната база, която е общинска собственост, завърши той.

От клуба са подли заявка за участие в Югозападната В футболна група. Дали въобще ще се намерят средства за издръжка на отбора, никак не е ясно. Днес шефът на спорта Петко Колев ще има среща с инициативен комитет за обсъждане на предложения за конкретни стъпки.