На първата тренировка на мъжкия отбор на Балкан в петък дойде и кметът на община Ботевград Георги Георгиев. Той искаше да се увери на място, че вече всичко е готово за пълноценно функциониране на новото съоръжение.


"Както виждате, дошли сме да гледаме първата тренировка на Балкан в новата спортна зала. А в други ден ще гледаме и първия мач срещу Ямбол и се надявам да победим. За пореден път ще кажа:  залата вече не е проект, нито е мит, а е реалност. Въпросът е да се изпълни със съдържание.


Залата не е само за спорт. Тя е и за концерти и за други обществени мероприатия. Освен хубави баскетболни мачове очаквам да видим тук и хубави мачове по волейбол, турнири по таекуондо и други спортове, много концерти и обществени изяви.


Но, разбира се, на първо място поставям представянето на баскетболния отбор на Балкан Ботевград. Чакаме да стане шампион в тази зала. И той ще стане. Защо мисля така? Че кой вярваше, че в Ботевград ще има нова зала? Много малко вярваха. Но всички се убедиха, че тя вече е реалност. По същия начин като казвам, че Балкан ще стане шампион, мнозина не вярват. Но аз съм убеден, че ще стане. Сега не мога да ви кажа коя година. Но ще бъдат шампиони в тази зала отново.