На официална церемония, която се състоя в зала “Ботевград”, директорът на ПГТМ “Христо Ботев”  Добрин Христов връчи дипломите за средно образование на 151 випускници. 10 от тях завършват с отличен успех. Отличник на випуска е Веселка Пешева. Тя завършва с успех отличен 5.87. Нейна подгласничка е Василена Вунчева – с отличен 5.84.
Випускниците, които са положили изпит за придобиване на професионална квалификация, получиха и удостоверения за съответната степен.
Директорът на училището пожела на всички зрелостници успешна реализация със знанията, получени в учебното заведение. Той подчерта, че  ПГТМ “Христо Ботев” продължава да бъде на едно от челните места в Софийска област по реализация на кадри, дипломирали се по специалностите на учебното заведение.
“Този випуск положи задължителни зрелостни изпити и постигна реални резултати. Средният успех по български език и литература е добър 4.33, по математика – добър 4.31, по география – добър 3.66, по биология – много добър 4.55, история – много добър 5.07, философия – много добър 4.70”, съобщи Добрин Христов. Той обяви, че средният успех на Випуск 2010 е много добър 4.69.

На официалната церемония бяха раздадени и дипломите за основно образование на възпитаниците на ПГТМ "Христо Ботев". С най-висок успех осми клас завършва Бетина Василева.

На снимка №1: Веселка Пешева и Василена Вунчева