Българският национален отбор записа първа победа в подготовката си преди началото на квалификациите за Евробаскет 2011, след като тази вечер в столичната зала "Универсиада" момчетата на Росен Барчовски се наложиха над Румъния с 89:73. Титулярите Чавдар Костов и Ърл Калоуей бяха най-резултатни за националите ни съответно със 17 и 12 точки.  Иван Лилов и Николай Върбанов вкараха по 10 точки, като центърът записа и 7 борби. Христо Николов и Калоян Иванов вкараха по 8 точки, а участие в мача не взе Филип Виденов. Тудор Димитреско вкара 17 за гостите.

Двата отбора не си отбелязаха кош през първите две минути, след което резултатът бе открит с тройка на гостите. След това, българският тим заигра по-стабилно и заслужено поведе и спечели първите десет минути с 20:13.  Във втората четвърт  възпитаниците на Росен Барочвски продължиха да са по-добрият отбор  и се оттеглиха на почивката с аванс от 12 точки - 45:33.

През третата част "трикольорите" продължиха да са пълни господари на терена и с всяка изминала минута увеличаваха преднината си. В тези минути Барчовски заложи на по-младите състезатели в селекцията си, като на терена бяха Асен Великов, Крум Дойчинов, Павел Маринов, Иван Лилов и Атанас Радев, завършил с 4 точки и 3 борби за 11 минути. След 30 минути игра България имаше смазваща преднина от 24 точки - 73:49, която беше оформена с тройка на Великов със сирената.

През последните десет минути голямата разлика в резултата даде възможност на Росен Барчовски да експериментира със състава. Гостите се възползваха от това и успяха да спечелят частта с 24:16, но въпреки това, победата остана за България - 89:73.