Отборът на Германия завърши на третото място на световното първенство в ЮАР, след като победи Уругвай в малкия финал с 3:2. Двата отбора направиха истинско голово шоу като водачеството в резултата постоянно се сменяше. Все пак Бундестимът показа повече рутина и като че ли това се оказа решаващият фактор за неговия успех. Точни за Маншафта бяха Мюлер в 19-ата, Янсен в 55-ата и Кедира в 81-ата минута. За Уругвай пък се разписаха Кавани в 28-ата и Форлан в 50-ата минута.


Срещата започна с по-добра игра на Германия. Дори в 3-ата минута Бундестимът отбеляза гол чруз Какау, но той бе отменен заради засада. Уругвай отговори с удар от фаул на Форлан, но германците продължиха да са по-активни и в 10-ата минута изстрел с глава на Фридрих срещна напречната греда. Така се стигна до 19-ата минута, когато Бастиан Швайнщайгер опита страхотен далечен удар, който не бе избит добре от Муслера, топката попадна в Томас Мюлер, който без забавяне я прати във вратата, откривайки резултата.

Постепенно обаче Уругвай започна да намира верния ритъм и в 25-ата минута Кавани засече центриране от корнер и се наложи защитник на Германия да чисти от голлинията. Три минути по-късно пък Швайнщайгер загуби една топка в средана на терена и позволи бърза контраатака на съперника, Суарес получи топката и изведе хубаво Кавани, който напредна в наказателното поле и хладнокръвно отбеляза за 1:1. В 41-ата минута Суарес направи непростим пропуск, след като бе изведен в пеналта и от близо стреля покрай вратата. В 43-ата минута пък Бундестимът отговори с удар на Швайнщайгер от фаул, но в аут.

 

Втората част започна с мощен натиск на Уругвай. Още в 47-ата минута вратарят на Германия Ханс-Йорг Бут трябваше два пъти да се намесва решително след удари от близо на Кавани и Суарес. В 50-ата минута обаче стражът бе безпомощен след като Аревало центрира към Форлан и нападателят с прекрасен изстрел от воле отбеляза за 2:1. Радостта на Уругвай обаче бе кратка. Само пет минути по-късно вратарят Муслера излезе неразчетено при едно центриране в наказателното поле и позволи на Марсел Янсен отново да възстанови равенството.

Уругвай обаче продължи да търси нов гол и първо в 63-ата минута Суарес отправи страхотна бомба по посока на Бут, но вратарят спаси. Две минути по-късно пък Форлан опита хитро да прехвърли стража, но и той нямаше успех. В 75-ата минута пък Кислинг отвърна със силен шут, този път спасен вещо от Муслера.

И когато по всичко личеше, че е много вероятно да гледаме продължения, в 81-ата минута Германия отново се възползва от грешка в отбраната на съперника и вкара трети гол. Центриране от корнер не бе изчистено добре и там най-съобразителен бе Сами Кедира, който с глава бе точен за 2:3. Това като че ли вече сломи устрема на урусите и тимът вече нямаше сили да търси нов обрат. В същото време Бундестимът пропусна още няколко добри възможности да подпечата успеха си. В даденото от съдията продължение Форлан удари и гредата от фаул, но явно шансът днес не бе на страната на Уругвай и Германия