Мениджърът на националния отбор на САЩ Джери Коланжело съобщи, че на световното първенство в Турция в състава няма да бъде нито един баскетболист от олимпийския отбор на Щатите.

"Въобще не съм разочарован. Реалист съм. Ако и вие се видели толкова, колкото и аз, няма да се изненадате от нищо и няма да се разстроите. Приемам всичко такова, каквото е. Мисля, че ще се намерят отбори, които ще решат, че сме уязвими, тъй като не сме успели да участваме с олимпийския ни отбор. Но аз мисля, че съвсем не трябва да се недооценява квалификацията на нашите играчи. А какво ще стане, предстои да видим. Аз съм спокоен, тъй като има много момчета, които биха искали да играят. И през лятото тябва да обърнем сериозно внимание върху тяхната подготовка", цитира Коланджело ESPN.

Ето имената на претендентите за тима на САЩ за световното в турция: Амаре Студемайър, Ламар Одъм, Кевин Дюрант, Дейвид Ли, Чонси Билъпс, Руди Гей, Дани Грейнджър, Брук Лопес, Андре Игудала, Дерек Роуз, Ръсел Уестбрук, Реджън Рондо, Тайрик Евънс, ЛаМаркъс Олдридж, Ерик Гордън, Стивън Кери, О Джей Майо, Джеф Грин, Кевин Лав, Джералд Уолъс и Ел Джеферсън.

Първият лагер на американския отбор ще бъде от 19 од 23 юли в Лас Вегас.