Мъжкият национален отбор до 20-годишна възраст се прости с надеждите си за завръщане в Дивизия А, след като тази вечер възпитаниците на Георги Младенов отстъпиха на домакина Австрия със 71:76 в полуфинала на Евробаскет 2010 на Дивизия В. Най-резултатен за тима ни бе Божидар Аврамов с 21 точки, Христо Захариев добави 19 точки, а Александър Янев- 10 точки.

Австрийците започнаха срещата със серия от 8:0. Въпреки временното съвземане в редиците на българите с австрийците успяха да запазят преднината си до края на частта - 27:19. През втората четвърт българите продължиха с опитите си да изравнят резултата. Една минута преди почивката Захариев, Аврамов и Бинев отбелязаха след красиви индивидуални пробиви, което доближи България на две точки от съперника - 37:39, но силите на „трикольорите" не стигнаха за повече и след 20 минути игра Австрия водеше с 41:39.

След почивката домакините започнаха със серия от 5:0, а разликата набъбна до 13 точки в полза на домакините -  52:39. До края на третата четвърт нашите така и не успяха да се съвземат и след 30 минути резултатът беше 62:50 в полза на Австрия.

В началото на последната решителна четвърт българите се хвърлиха да обръщат срещата, но прекаленото им желание доведе до много грешки. Въпреки това, младите лъвове успяха да намалят пасива си на 9 точки - 57:66, като до края на двубоя оставаха шест минути. В оставащото време българите продължиха да натискат, но това се оказа недостатъчно и последния съдийски сигнал прозвуча при 76:71 в полза на Австрия.