Тази вечер в Правец "Лукойл Академик" победи "Ямбол" с 89-81 при дебюта на Георги Младенов на поста старши треньор. За домакините не игра Тодор Стойков, който е с болки в крака. Гостите пък бяха без наставника си Иван Чолаков, който - според неофициалните обяснения, е със здравословни проблеми.

"Лукойл Академик" тръгна добре, но минута преди края на първата четвъртина позволи на гостите да поведат с една точка, макар и за кратко. На полувремето бе фиксирана най-голямата разлика в полза на шампионите от 11 точки - 46-35. Въпреки че някои основни играчи, като Скуматов, бяха натрупали 4 фаула, ямболци намалиха пасива си през третата част, който пет минути преди края на мача бе само 5 точки. По-точни до края бяха играчите на "Лукойл Академик, които победиха с 89-81. Най-резултатен бе Ристе Стефанов, вкарал 5 тройки. Байрън Сандърс от "Ямбол" завърши с дабъл-дабъл.

От показаното се видя, че на Младенов му предстои доста усърдна работа до плейофите, за да промени към по-добро играта на Лукойл Академик. Очевидно бе, че на "студентите" им липсва достатъчно мотивация, главно в защита.

На водения от Младенов тим предстои гостуване на "Спартак" и домакинство на "Левски" на 27 април.

Снимка: Любо Лилов