Смелчагите от Берое направиха 1:1 с Рапид (Виена) в първия двубой от третия квалификационен кръг за Лига Европа. Заралии се върнаха достойно в Европа след 24 години отсъствие.


Двата отбора изиграха напечен мач на Герена, от който смелчагите на Илиан Илиев насмалко не излязоха като победители. В началото беройци бяха поналели гипса, за половината от тях това беше дебют в Европа. След това обаче се развихриха и насметоха австрийците. Смешна дузпа на полския съдия Хуберт Сийевич обаче даде един гол аванс на Рапид преди почивката. Лошо изчистване на Павел Ковачев рикошира в гърдите на Станков, но реферът показа точката и капитанът Хофман вкара за 0:1.


След почивката беройци освирепяха и напънаха за гол. В последния четвърт час пред вратата на Рапид вреше и кипеше. В 70-ата мин Владислав Златинов, който изненадващо не почна като титуляр, удари гредата със страхотен шут от 17 метра. Пак той стреля опасно пет минути по-късно, но ударът му профуча до рамката. След още два пропуска най-накрая Златинов пое топката в меле пред вратата и изравни отблизо за 1:1. В последната минута резервата Тодор Христов пропусна да донесе победата за своите.