По предложение на кмета инж.Богомил Георгиев на последната сесия бяха направени някои изменения в Наредба № 1 за обществения ред в Общината, касаещи работата на търговските обекти.
Заведенията за обществено хранене и развлечения, магазини, игрални зали и други търговски обекти, които нямат необходимата шумоизолация, както и тези, които работят на открито в  непосредствена близост до жилищни сгради, могат да работят до 24:00 часа, като в 22:00 часа през зимния сезон и 23:00 часа през летния преустановяват свиренето на оркестрите, на озвучителните уредби, високото говорене и създаване на какъвто и да е шум.
В петък и събота, както и в предпразничните и празнични дни търговските обекти могат да работят до 1:00 в полунощ, като са длъжни да преустановят свиренето на оркестри и уредби, пеенето и високото говорене и създаването на какъвто и да е шум в 23:00 часа през зимния сезон и в 24:00 часа през летния.
При специални тържества: сватби, кръщенета и абитуриентски балове за обектите може да се издава еднократно разрешение за удължено работно време до два часа, ако през последните 6 /шест/ месеца нямат констатирани нарушения. Заявките за такова удължаване се прави не по-късно от 7 дни преди тържеството.