Общо 11 клиенти са спечелили безплатна сметка за електроенергия от съвместната кампания на ЧЕЗ и ePay.bg през последните три месеца, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.
Сред печелившите са шестима столичани и по един представител на Благоевград, Плевен, с. Борово, с. Бъта и с. Владо Тричков. Общата стойност на сметките за електроенергия, възстановени на печелившите клиенти до момента, е над 400 лева.
Кампанията „Безплатна сметка за ток“ започна на 17 май и продължава до края на месец декември 2010 г. Вече трети месец всяка седмица ЧЕЗ възстановява стойността на последната заплатена сметка на един клиент (сумата се регистрира като надплатена и клиентът я използва за погасяване на бъдещи задължения). В промоционалните тегления участват автоматично всички клиенти на ЧЕЗ, извършили плащане през системата за електронни разплащания ePay.bg в рамките на предходната календарна седмица. Следващият късметлия ще бъде изтеглен на случаен принцип измежду всички клиенти на ЧЕЗ, които използват системата за електронни разплащания на ePay. Имената и клиентските номера (и стари ИТН) на печелившите се публикуват на интернет страниците на ЧЕЗ и ePay.bg.