БСП представиха сайт, в който призовават министъра без портфейл Божидар Димитров  да подаде оставка заради свое грубо изказване. Преди дни в коментар за откритите мощи на Свети Йоан Предтеча, Димитров нарече българите „шибан народ".

Социалистите настоява, ако министърът не се извини на археолозите, да се извини на БСП. „Ако анонимността е повод да не може да даде извинението, което той според мен дължи, нека излезем от анонимност и лично да му поискаме извинението", коментира Антон Кутев, депутат от БСП и член на изпълнителното бюро на партията.

„Т.нар. „шибан народ", както той казва, плаща заплатата не само на Божидар Димитров, а и на министър-председателя. Ако Божидар Димитров не може, то поне Бойко Борисов трябва да се извини. Защото този, който може да освободи Димитров от длъжност, това е министър-председателят. Ако действително ти не харесваш народа, а той ти плаща заплатата, защо я получаваш тая заплата. На всяко пето число не е шибан народа, през останалото време е шибан. Някак си не може това да бъде така. Така че според мен оставането на министерския пост на Божидар Димитров е напълно неприемливо", обясни той.

„Аз имам дълбокото опасение, че като спре да бъде министър на чудесата и всестранните действия, защото аз не знам какво точно е направил като министър, той след това ще вземе да стане депутат. А на депутатите заплатите пак им ги плаща този народ. За мен в момента тезата не е, че Божидар Димитров трябва да спре да бъде министър. За мен той с този си творчески патос, не може да остане изобщо политик", заяви още Кутев.