"Popa Sapka" е една от изненадите, които организаторите на „На тъмно" сцената подготвяха от известно време. Бандата от Румъния пристига за участие на втората вечер на фестивала Spirit of Burgas. Съседите определят стила си като „балкански поп-ска" и твърдят, че колкото и парадоксално да звучи този стил в момента е много популярен извън границите на Балканите.

"Popa Sapka" се събират в Тимишуара през 2008 година и до момента са свирили на фестивали в Унгария, Македония и Румъния. Текстовете са румънски, английски, руски, гагаузки, молдовски и дори български. За последните спомага и българският произход на вокалиста на формацията - Дима Бодарев.

„Popa Sapka" може да видите и чуете на 14 август 2010 на „На тъмно" сцената на фестивала.

Тази година всяка една от фестивалните вечери в програмата на „На тъмно" е тематична. На 13 август артистите са обединени под мотото „Рunk & Ska Night". Втората фестивална вечер е "Ethno & Alternative Happy night", а третата - "Punk is not death in BG".

Освен атрактивни банди, добър звук и атракции, „На тъмно" ви предоставя уникалния шанс да се срещнете с изпълнителите всеки ден между 17.00 и 18.00 ч. във фен зоната пред самия вход на фестивала.