Неголяма група от пенсионерския клуб „Весел живот” от Трудовец днес се отбиха за малко в Клуба на пенсионера в Етрополе.
Основната част от групата е от състава на певческата група за стари градски песни. С тях беше и председателят на Съюза на пенсионерите в Ботевград Цано Георгиев. В групата е и цялото ръководство на клуба.
В малкия промеждутък от време до заминаването им за манастира „Варовитец” разговаряхме с председателя на техния клуб Петко Лазаров.
Ето какво сподели той за клубния им живот.
Клубът ни е създаден през 1975 година и през месец ноември т.г. ще отбележим неговата 25-годишнина. Броят на членовете ни варира, но почти всяка година имаме около 200 човека. Имаме разнообразна и интересна дейност, участваме във всички мероприятия на кметството и общината.
Най-доброто постижение на клупа е групата за стари градски песни, който има множество изяви и не малко награди. Ръководител е Магда Стефанова. Участието им надхвърля границите на общината, участват в събори надпявания и други изяви в цялата страна. Наскоро са имали предаване по телевизия СКАТ. Предстои участие и на събора в м. Боженишки Урвич. Имат покана и за този в Кюстендил на 28 и 29 август т.г. под надслов „Пей,сърце”. Средствата за турнетата на групата, както и издръжката на цялата клубна дейност се спонсорира от общината. До сега големите клубове са получавали по 5000 лева, а по-малките – по 3000 лева. Заради кризата средствата са по-малко от други години: съответно по 3000 лева и по 1500 лева. Имат средства и за културно-масовата работа на клуба, с която разнообразяват живота на възрастните хора.
Всички пенсионери от селата на Ботевградска община разполагат с безплатни карти за пътуване до града и обратно. Клубовете имат безплатен абонамент за вестника на общината.
На 18 юни открихме новия пенсионерски клуб в двора на училището, похвали се председателят, който може да побере заедно 100 човека, които да седнат на масите. В него има всичко за приятен отдих и развлечение на членовете.
Клубът работи много добре с общинското ръководство на Съюза на пенсионерите в Ботевград. Имат множество съвместни изяви и инициативи.
Това е в общи линии споделеното за читателите на нашия сайт.
На снимката, от ляво на дясно са ръководителката на групата за стари градски песни, председателят на клуба в Трудовец, председателката на Клуба на пенсионера в Етрополе и председателят на Общинското ръководство на пенсионерите в Ботевград.