Един от най-силните американски баскетболисти, играли в българското първенство, гардът Уили Дийн остава в редиците на шампиона Лукойл Академик и през следващия сезон. През последния шампионат американецът отново спечели титлата на България с тима на Йовица Арсич, след като се присъедини към "студентите" през зимата. Тогава спортният директор Сашо Везенков поясни, че стратегията на клуба е класни състезатели като Дийн да бъдат с договори поне за година и половина.

През късната пролет стана известно, че Дийн е получил и български паспорт, като процедурата е била стартирана и впоследствие финализирана по инициатива на ръководството на Лукойл Академик. През месец май дори имаше спекулации, че възпитаникът на Пърдю може да подсили националния отбор, но в крайна сметка дори не попадна в разширения състав на селекционера Росен Барчовски.

Дийн е познато име в България и любимец на публиката. За последните 3 години с Лукойл Академик той спечели общо три шампионски титли на страната, както и една Купа на България.