Шокиращи резултати дава изследване на първия социален клуб за необвързани в България! Според посочените отговори на членуващите в общността,  необвързаните, свободомислещи и динамични градски хора предпочитат ангажиращите връзки.

Общувайки с нови хора и разширявайки социалната си среда, хората продължават да търсят „правилния човек". И докато в днешното цинично време много табута и предразсъдъци падат, все още остава необходимостта да откриеш сродната си душа.

Според  статистиката на социалния клуб ForwardSingles, приблизително еднакъв  е броят на членуващите  в общността мъже и жени,  но водещ е процентът на господата, търсещи нещо повече от "one night stand". 88% от мъжете държат на сериозната връзка, без да изключват възможността за срещи, забавления и комуникация, които си остават в рамките на една вечер в бара. Едва 5 % от мъжете са доволни от  ергенският живот.

15 % от жените, включени в статистиката на социалния клуб Forward Singles , предпочитат свободата и не искат да се обвързват. 1/3 от тях са склонни да поддържат неангажираща връзка и да разполагат с повече време и възможности, отколкото да настояват за дългосрочни отношения. И все пак най-висок си остава процентът на дамите, желаещи сериозни взаимоотношения с някой специален човек  - 81%.

Като цяло се наблюдава промяна в общоприетия начин на мислене, че да си "single" означава да си човек с огромен проблем. Увеличава се броят на свободомислещите зрели хора, които не се страхуват да заявят, че предпочитат да изчакат подходящия за себе си човек, а не прибързано да избират партньора си.  Вдига се и възрастовата граница и на мъжете, и на жените, търсещи нови начини да разнообразят социалните си контакти.

Статистиката показва, че хората в България все по-често „разчупват" обществените норми и подхождат с  ентусиазъм към различните идеи и подходи за обогатяване на начина си на живот.


Ето и пълните резултати от проучването:

-          15% жени не искат връзка

-          5 % мъже не искат връзка

-          81 % жени искат сериозна връзка

-          88 % мъже искат сериозна връзка

-          32 % жени искат неангажираща връзка

-          46 % мъже искат неангажираща връзка