"Ударна бригада", ограбвала от 4 месеца жилища разбиха полицаи при спецакция тази сутрин.

В хода на операцията криминалистите попаднали в следите на тримата крадци.

От разстояние полицейските служители наблюдавали действията на В.М. (44 г.), К.М. (23 г.) и М.Б. (28 г.).

Последователно ловките крадци влезли в четири апартамента в столичните квартали "Красна поляна" и "Красно село".

От жилищата обирджиите си тръгвали със златни накити, аудио и видео техника, преносими компютри и други ценни вещи.

    Групата си водела своеобразна картотека на различни домове. Информацията в списъците била непрекъснато обновявана от типа - "сем. Тодорови, ет.... ап... не свети 3-та нощ.", "сем. Коцеви - алуминиева дограма - лесно.." .

Малко след 2,30 часа крадците влезли в апартамент, но побягнали, след като собственикът на жилището се прибрал изненадващо.

Въпреки това тримата продължили да обикалят различни столични адреси.

Късметът им изневерил и на следващия адрес, където не успели да отворят ключалката на апартамента.

Около 4 часа сутринта, минути след като извършили петият си успешен удар за нощта в квартал "Толстой", те били атакувани от полицейските служители.

След като видели униформените тримата се качили в чакащото ги "БМВ" и побягнали от мястото на последното си престъпление.

Близо 30 минути криминалистите са преследвали обирджиите из столичните улици.

Около 4,30 часа след предприети оперативни и заградителни действия групата е задържана. При претърсване на автомобила са открити всички задигнати от тази нощ вещи и скъпоценности.

Групата използвала и друг автомобил като склад, в който се съхранявали  средства предназначени за проникване в жилища - връзки с ключове, шперцове, "мечи лапи", устройства за заглушаване на алармени системи и др.

Отделно в един от обирджиите криминалистите намерили списъци с  наблюдавани адреси. В тях групата си водела своеобразна картотека на различни домове.

Информацията в списъците била непрекъснато обновявана от типа - "сем. Тодорови, ет.... ап... не свети 3-та нощ.", "сем. Коцеви - алуминиева дограма - лесно.." .

"Ударната бригада" съществувала в този си състав от 4 месеца и действала на територията на София, Пловдив, Пазарджик и Перник.

Освен, че извършвали домови кражби, тримата се специализирали и пласирането на задигнатото. Задържаните са стари познайници на полицията и имат богато криминално минало.

Предстои да бъде извършен оглед на откритите скъпоценности и връщането им на собствениците. По случая е образувано досъдебно производство. Случаят се наблюдава от Софийска районна прокуратура.