Днес беше открит реконструирания смесен магазин от националната кооперативна веригата „КООП-заедно на пазар” в Брусен. След този обект за реконструиране остават само магазините в Бойковец и Малки Искър. Това е първият етап от цялостната магазинна мрежа, като предстои да се работи по ресторанта и терасата пред сградата.
От встъпителното слово на председателя на РПК – Етрополе Иван Павлов се разбира, че реконструкцията на магазина е направена според концепцията на Централния кооперативен съюз. Предвидена е и възможността впоследствие да се извършват такива промени, които да удовлетворяват нуждите на хората от селото. Зареждането става със съответните придружаващи документи към стоките за техния произход, гарантирано качество, при това пресни и в свежо състояние. В магазина се работи с електронна везна, на която клиентът може да види грамажа, цената и парите, които трябва да плати. 
Проектант на обекта е Марин Пеновски от ГКС-София, а изпълнител е фирмата „Пепино строй”.
Гости на тържеството бяха изпълняващият длъжността кмет на община Етрополе инж. Стефан Борисов, председателят на Градския кооперативен съюз в София Валентин Димов, Людмила Конева – главен счетоводител и член на УС на ГКС в София, членовете на УС на РПК в Етрополе, кметовете на селата от Етрополска община, президентът на фирмата-изпълнител.
Свои приветствия към жителите на село Брусен поднесоха Валентин Димов и инж. Стефан Борисов. Кметът на селото Гинка Цолова изказа своето задоволство от новата придобивка и благодари от името на хората на инициаторите и изпълнителите на реконструирания магазин.
Водосвет отслужи отслужи отец Огнян.