Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград  публикува съобщение в своя сайт, че от 01 Септември 2010 г. Агенцията по заетостта поднови издаването на ваучери за включване в обучение по професионална квалификация и обучение по ключови компетентности по схема „АЗ МОГА”.
Ваучери ще се издават на лицата, подали до 26 Април 2010 г. заявления в Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград или нейните филиали и са одобрени от оценителната комисия на Дирекцията.
За целта одобрените кандидати ще получат персонални уведомления, след което задължително трябва да установят контакт с избраната от тях обучителна организация (Доставчик на обучение). Когато същата организация потвърди приемането на кандидата за обучение, последният трябва да посети Дирекцията в Ботевград (включително и за живеещите на териториите на общини Етрополе и Правец) и да предаде в Дирекцията писменото съгласие за включване в обучение, което ще получи от посетения от него Доставчик на обучение. Едва след това Дирекцията ще издаде на одобрения кандидат ваучер за обучение!
Наред с това в Дирекцията в Ботевград и филиалите й в Етрополе и Правец през периода до 30 Септември 2010 г. ще се приемат нови заявления за обучение срещу ваучери за професионална квалификация и ключови компетентности.
Одобрението на новоподадените заявления ще се извършва след издаването на ваучерите на вече одобрените до 26.04.т.г. лица.
Напомняме, че даден кандидат за обучение може да бъде включен в един курс по професионална квалификация и/или един курс по ключови компетентности. Други изключения не са допустими! Кандидатите също така не могат да се обучават за придобиване на нова професия или ключова компетентност, ако преди това са били обучавани по линия на Агенцията по заетостта със средства от държавния бюджет или на Европейския съюз.
Има и някои други особености, за които ще бъдете подробно консултирани при посещението Ви в Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград или филиалите й в Етрополе и Правец.