Управляващият орган на оперативната програма „Околна среда 2010-2013” /УО на ОПОС/  изисква от партньорските общини да представят ясни и точни доказателства за осигурени средства за съфинансиране на проектите, както и за покриване на оборотните разходи и на недопустимите разходи по проекта.
Във връзка с постъпилото искане от УО на ОПОС днес кметът на общината Георги Георгиев  внесе докладна за отмяна на предишно решение на общинския съвет, в което се гарантираше съфинансиране в размер на 300 000 лева. Сега сумата е увеличена до 3 милиона лева като дългосрочен общински дълг за осигуряване на необходимите средства за съфинансиране на разходите по проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Ботевград”, както и за осигуряване на оборотни средства и средства за недопустимите. разходи. Съветниците  дадоха съгласие да бъде сключен договор за общински заем с „Фонд за органите на местното самоуправление в България”- ФЛАГ.
Решението бе прието  с мнозинство. Против гласуваха четирима – Цветан Коцев, Михаил Димитров, Христо Якимов и  арх. Д. Маринов. Цеца Христова гласува  „въздържал се”.