Полицаи са задържали автобус с футболни фенове, извършили кражба от бензиностанция в района на Пазарджик. Това съобщи за Дарик директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Запалянковците са се прибирали от Турция, където се игра мачът между ЦСКА и Бешикташ. Привържениците на червения отбор слезли от автобуса на бензиностанцията и награбили тонизиращи напитки, шоколади, козметични продукти, флашки и други стоки, след което вместо да платят, се качили обратно и потеглили за София.

След получаване на сигнала столичните полицаи спрели автобуса и задържали крадците в района на "Черната котка".

Пред Дарик комисар Валери Йорданов заяви, че извършителите ще бъдат предадени на служители от областната дирекция на полицията в Пазарджик, които ще документират кражбите. Комисар Йорданов заяви, че обраната бензиностанция се намира на 86-и километър на АМ "Тракия" в посока София.

Пред Дарик тарторът на червената агитка и председател на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето заяви, че хората в автобуса са били предимно младежи: Ние не сме детска градина, не сме начално училище, не сме прогимназия, не можем да отговаряме по никакъв начин за това, което се е случило. Възпитанието на тези млади хора е работа на семейството. Познавам лидера на въпросната група, който е свястно момче, човекът, който ги води, е висшист, културен, възпитан, етичен мъж.