Бившият президент на ЦСКА Александър Томов все още не е бивш президент на ЦСКА, каза той в интервю за предаването „Пропаганда” по Дарик. Той заяви, че е предал само управлението и е възложил функциите на други хора. Томов смята, че случващото се е кампания срещу него, в която той ще бъде победител.

Александър Томов заяви, че не носи никаква вина за случилото се с българския шампион, който бе изхвърлен от евротурнирите за финансови задължения.

„Огромната маса от фенове на ЦСКА разбира, че това е заговор, неправилно решение на комисия към БФС. Сигурен съм, че те разбират, че причината за отнемането на лиценза не е в ръководството на ЦСКА, не е в мен.”

„Отнемането на лиценз е нещо много по-голямо от неплатени данъци, които са по-малко от милион. Лиценз не се отнема просто така. Това решение има неспортни аспекти. Аз научих за отнемането на лиценз, след като решението вече бе взето. Ако ми бе казано поне седмица по-рано, можеше да реагираме. Бяхме подведени.”

„БФС трябва да помогне на своя шампион да намери решение. Аз съм сигурен, че такъв случай в Европа няма. Порто бе заловен в много тежки нарушения, но португалската федерация им помогна”, каза Томов.

Каква според Томов е хронологията: „На 30 май има заседание на комисията, там се взима решение да не бъде даден лиценз. „Никой от нас не бе информиран за това събиране на комисията, ясно е, че можеше председателят на комисията да ни каже. На 2 юни сутринта Емил Костадинов ми каза, че е получил обаждане и му е казано, че трябва да дадем едно разрешително за Удоджи, и всичко ще е наред.”

„Аз не мисля, че някой, пък дори и Левски, печели от този скандал. Голямата ми болка е, че вместо това да доведе до консолидация на ЦСКА, веднага се намериха хора, които да застанат в опозиция. Всичко това създаде обстановка на криза в ЦСКА. А моята вина е нулева…”, заяви бившият президент на ЦСКА.

Томов, призова: „Червени фенове, съберете се заедно. Обединете се, за да възстановим клуба. Ние сме шампиони, и много скоро отново ще бъдем шампиони!”

Той добави, че клубът е собственост на Прамод Митал, по документите личи, че през последните 17-18 месеца няма промяна в собствеността на фирмата, купила клуба.

Томов отбеляза, че не е викан на разпит. От клуба са изискани документи, които са предоставени.

На въпрос дали се страхува от арест, Томов каз, че не се страхува от арест, като добави, че няма защо да се страхува и от линч на феновете.

Александър Томов отново настоя, че не е отговорен за случващото се в клуба. „Един председател на Надзорен съвет винаги има вина за нещо. Затова доколкото нося някаква вина, моля за извинение. От гледна точка на закона – аз съм напълно невинен”, отбеляза Томов.