Четиринадесетте волейболисти, участвали на турнира във Франция са окончателния състав, с който нашата страна ще бъде представена на световното първенство в Италия", съобщи мениджърът на тима Евгени Генчев.
   
Селекционерът на националния тим Сливано Пранди не дочака крайния срок до 24 септември и оповести още днес българския тимов лист за Мондиала.
   
"Промяна не се предвижда. Това са волейболистите, които ще играят. Сутринта Пранди се обади на Методи Ананиев и му съобщи, че ангажимента му с националният отбор приключи. Ананиев е свободен да замине за италианският си клуб", заяви за bgvolleyball.com - Евгени Генчев.
   
Досега посрещачът тренираше в София, очаквайки евентуална повиквателна от италианският селекционер в последния момент, но решението на Пранди прекъсна тази надежда. Така Ананиев може да се включи в подготовката на отбора си Тоно Калипо (Вибо Валентия), първодивизионен клуб в Италия.
   
Днес националите направиха поредната си тренировка в Дюнкерк, като в късния следобед заминават за Париж. Поради липса на полет, нашите ще пренощуват в хотела на летището, като утре пътуват за Торино. В събота българите излизат за първия си мач от предварителна група "Е" в Торино срещу отбора на Китай.

Състав на България за световното първенство в Италия:
   
Централни блокировачи:
   
Христо Цветанов, Виктор Йосифов, Николай Николов, Светослав Гоцев;
   
Разпределители:
   
Андрей Жеков, Константин Митев;

Посрещачи:
   
Матей Казийски, Тодор Алексиев, Валентин Братоев, Николай Пенчев;

Диагонали:
   
Владимир Николов, Цветан Соколов;

Либеро:
   
Теодор Салпаров, Владислав Иванов