Сайтът Football365.fr публикува интервю с играча на Левски Седрик Бардон, в което той за пореден път признава, че иска да напусне „сините“.

- Седрик, какво е вашето положение в Левски?

- На път съм да напусна клуба.

- Защо не играхте в последните две срещи на тима преди зимната пауза?

- По причини, които нямам голямо желание да коментирам. Едно обаче е сигурно – искам да отида другаде. Имам преди всичко нуждата да отида на друго място, а не в България. Защото за две години и половина там спечелих всичко. Трябва да обърна страницата.

- Говорихте ли с шефовете на българския клуб?

- Да, те ме разбраха, но сега е необходимо да намеря подходящото предизвикателство. Не искам да отида където и да е.

- Къде бихте искали да продължите вашата кариера?

- Основната ми цел е да се завърна във Франция поради куп причини, но пазарът все още не е много активен. Сложно е, защото нямам желание да се връщам в България и да замина на триседмичен лагер. Рискувам тогава да се окажа блокиран. Надявам се ситуацията скоро да се проясни.

- Нямате ли оферти?

- Има тук-таме някои възможности, но все още няма конкретна оферта. Докато няма сериозни разговори, няма какво да говорим.

- Твърди се, че Седан, Метц и Нант са ви набелязали?

- Не знам. Говорят ми за някои клубове, които се интересували от мен, но засега стигаме дотук. Нищо конкретно. Надявам се нещата да се ускорят, защото френското първенство скоро ще бъде подновено. Ще ми трябва време, за да се върна към игровия ритъм. А също и за да се интегрирам към новия колектив. Във всеки случай, не мисля да се връщам в България.

- Имате ли усещането, че сте позабравен във Франция?

- Не знам. Но когато си футболист на 31 години, във Франция е трудно. Клубовете не искат да ангажират играчи на тази възраст. Това ми е познато. Но смятам, че все още мога да бъда полезен. Даже съм сигурен. А пък и ако не става във Франция, може да отида другаде.

- Какви спомени пазите от България?

- Добри. Изпълних това, за което бях отишъл – да печеля титли. Винаги е приятно във визитката ти да пише, че си ставал шампион. В това първенство доминират не повече от 4-5 отбора, но въпреки това, е приятно да си ставал първи. Освен това, опитах от Шампионската лига. Наистина е приятно.

- Как преживявате ситуацията, в която се намирате?

- Месецът се очертава доста тежък. Не искам да чакам цял живот и са надявам да намеря някакво решение. Имам още година и половина договор с Левски, но не се виждам обратно в София.