Мачът от турнира за Купата на България между Локомотив Сф и Левски почти сигурно ще се играе на 26 ноември вместо на 12-ти, както е по програма. Шефът на ПФЛ Валентин Михов заяви за Гонг, че двата отбора са се договорили за тази дата, като очаква официалните писма от клубовете, с които това да се официализира. Изпълнителният директор на Локо Сф Иво Тонев заяви, че писмата вече са пуснати.

„Даваме срок до понеделник-вторник на клубовете да си преценят програмата и да изпратят писма с искане за променя. Ще удовлетворим всички желания. Ние се съобразяваме с програмата на футболното първенство най-вече заради телевизионните излъчвания. Имам мачове от кръговете в понеделник и петък и няма как да играят в сряда”, коментира Михов.

Той заяви, че до датата 26 ноември трябва да се изиграят всички срещи от този кръг. „Със сигурност ще има разбивка на мачовете. На полусезона обаче ще трябва да синхронизираме всички мачове в българския футбол – първенство и купа с телевизията и интересите на телевизиите”, коментира Михов. Той допълни още, че има и информация, че двубоят Миньор – Черно море няма да се играе идната сряда. Също така има и отбори, които играят на един и същи стадиони.

Очаква се окончателната програма за мачовете от 1/16 финалите в турнира да стане ясна в началото на идната седмица.