Отборите на Балкан и Левски показаха сравнително добър баскетбол в играната днес в Правец контрола. "Сините" победиха с 4 точки разлика - 99-95 (28-28, 23-24, 21-25, 23-22).

Балканци играха по-добре през първите две части, когато показаха страхотен процент стрелба - 68%, особено от тройката - 8 сполучливи стрелби от 12 опита, което е цели 75 процента. Отлично в това първо полувреме се представи новото попълнение Джош Гонър, отбелязал 16 точки с 3-3 за 3 точки.

През третата и  и четвъртата част доминираха "сините". Те на два пъти се откъсваха с двуцифрена разлика, която достигна до 12 точки. Балканци успяваха да я намалят до 4-5,  в самия край я сведоха само до 2, но не успяха да направят пълен обрат.

Мачът бе стойностен и доста интересен и публиката видя нелош баскетбол десетина дни преди началото на сезона, който стартира на 16 октомври.

Най-резултатен за Балкан бе Джош Гонър с 21 точки. Много добър мач направи и Георги Давидов, отбелязал 17, другият играч на Балкан с двуцифрен актив е Йордан Бозов, завършил с 12 точки. С 9 е Любомир Лилов, вкарал 3 тройки от 4 опита, с по 7 са Крум Дойчинов, Емил Бинев и Станимир Маринов.

И в тази среща, както и в предишните четири от миналия сезон, зелените не можаха да намерят противодействие срещу Арън Харпър - торпеализатора на НБЛ отбеляза в този мач 29 точки. С 13 е Стефан Георгиев, 12 има Георги Чековски. Доналд Коул завърши със 7, колкото има и новият американец Джейсън Кроу. Взеха участие и трениращите с Левски Димитър Ангелов и Васил Евтимов, завършили съответно с 5 и 2 точки.

Това бе предпоследната контрола на Балкан преди началото на новия сезон. Последната ще бъде в събота в Плевен със Спартак.

Снимка: Цветелин Кръстев