Мартин Дурчев ще играе отново за Ямбол. Той стигна до договорка с ръководството на отбора и отново ще облече златисто-жълтата фланелка на ямболския отбор, този път с № 34. Мартин игра за Ямбол два сезона. През тях има общо 66 мача от тях 26 като стартиращ играч. Средно на мач е изиграл 21.6 минути, за които е реализирал по 8.5 точки. Неговата сила е стрелбата за три точки и е интересно, че за Ямбол е отбелязвал повече от „тройката” – 107 от колкото за две точки – 89.


През изминалия сезон Мартин Дурчев бе в състава на Черноморец – Бургас. Силните му изяви го направиха втори по резултатност в първенството на НБЛ, като средно на мач бележеше по 18.4 точки. Той бе обявен и за най-прогресиращият играч в българския шампионат.
Новият играч на Ямбол имаше възможност да заиграе този сезон в силното литовско първенство, но в крайна сметка не се достигна до контракт с отбора на Шяуляй.


След прибирането си от Литва Мартин се присъедини към Ямбол, където се събра с треньора, който има най-голям дял за неговото развитие като баскетболист. Този сезон той ще играе в тима на своя откривател Ивайло Стоименов. Мартин сам изяви това желание, въпреки, че имаше възможност преди това да изкара пробен период в друг много силен европейски отбор.