Един от най-обичаните баскетболисти, играли с екипа на „Ямбол”, Мартин Дурчев, се завръща в състава на „жълто-сините”. Очаква се днес лекото крило да пристигне край Тунджа и да се включи в тренировките на отбора, воден от Юлиян Радионов, с когото играха рамо до рамо няколко сезона.


През ноември Дурчев навърши 27 години, до юни 2013 г. той бе състезател на „Ямбол”, след това премина във втородивизионния испански клуб „Навара Планаса”. На Иберийския полуостров нещата не се развиха по най-добрия начин за Мартин, селекционерът Георги Младенов след това не го включи в националния тим и баскетболната кариера на Дурчев се заплете. Самият състезател допринесе за това, след като заяви, че повече не мисли да играе за български клубове.


Мартин обаче е не само убийствен реализатор, а и много добър и силен като характер, така че завръщането му в зала „Диана” е изключително разумен ход. Ако всичко се движи по график, лекото крило ще се появи на терена на 30 декември, когато "Ямбол" приема шампиона „Левски”.


„Част от сърцето ми винаги ще остане жълто-синьо и мисля, че това е най-важното!”, бе заявил преди време в интервю за „Делник” Дурчев.