Лотар Матеус дебютира с победа начело на България. Националният ни отбор се наложи с 1:0 като гост на Уелс и запази шансовете си за класиране на Евро 2012. Единственото попадение стана дело на Ивелин Попов, който се разписа в 49-ата минута.

Немският селекционер Дебютът на Лотар Матеус действително е успешен. Отличен мач за българите направиха Стилиян Петров, Николай Михайлов и Николай Бодуров, който дебютира за България.

Домакините започнаха надъхано и наложиха териториален натиск. Най-чистото положение за драконите бе изтървано от Стийв Морисън, който с глава стреля в долния ъгъл на Михайлов, но Ники спаси.

В 35-ата минута на двубоя Валентин Илиев получи контузия и бе заменен от Павел Виданов. Бившият защитник на ЦСКА падна лошо след сблъсък във въздуха и трябваше да напусне терена.

В 49-ата минута Благой Георгиев  центрира в наказателното поле, където Ивелин Попов спря добре топката, преодоля Колинс и с хубав удар реализира за 1:0.

До края домакините така и не успяха да преодолеят Михайлов, който показа класа. В последните секунди Робсън Кану изтърва от чиста позиция.

Неприятната новина за нашия тим е жълтия картон на Мартин Петров, който ще пропусне следващия мач - срещу Швейцария през март.

УЕЛС: Хенеси, Гънтър, Д.Колинс, Уилямс, Дж.Колинс, Рикетс, Едуардс (69-Чърч), Воън, Морисън (82-Робсън-Кану), Ледли (59-Кинг), Бейл

БЪЛГАРИЯ: Н. Михайлов, Н.Бодуров, В.Илиев (37-Виданов), И.Иванов, П. Занев,Ст. Петров, Бл. Георгиев, М. Петров, Г. Пеев (73-Рангелов), Ив. Попов, Д. Макриев (87-Янков)

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Рикетс (У), Бодуров, Георгиев, М.Петров, Занев (Б);
ЧЕРВЕН КАРТОН: Гънтър 90
СЪДИЯ: Йонас Ериксон
СТАДИОН: "Кардиф Сити", 15 000 зрители