Само след няколко дни започва международното автомобилно изложение в Детройт, където Mercedes е на път да представи своя нов прототип - Mercedes-Benz GLK Freeside.

Скоро се очакват и първите официални снимки и повече детайли, но явно някой от щаба на компанията в Щутгарт се е изпуснал и е представил първа снимка на модела.

Подобно на прототипите на Mercedes "Vision", който бе използван от компанията през 90-те години на миналия век, GLK Freeside е по-скоро прототип, който е на път да влезе в серийно производство, отколкото дизайнерска студия. Затова и вероятно се доближава максимално до бъдещия GLK, който ще бъде произвеждан.

Между другото бяхме добили известна представа за серийния модел, когато GLK се появи незамаскиран по време на снимането на "Сексът и градът". Името Freeside, което подозрително много се доближава до Freelander на британците от Land Rover, вероятно няма да се запази, когато големият автомобил влезе в производство.

Тази снимка идва в един доста зает за Mercedes момент, в който компанията вече представи снимки на бъдещия SLK, SL, както и на фейслифта на CLS.